Απρίλιος 2020

ψευδές

  • exodus from Egypt

Το έχουν πει όλοι, η έξοδος από τον εγκλεισμό θα είναι δυσκολότερη από την είσοδο. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που οι πολέμιοι του γενικού εγκλεισμού το αποφεύγουν, όσο είναι δυνατόν. Δηλαδή, αυτοί που προτιμούν τη λογική της ανοσίας αγέλης δεν είναι ούτε αναίσθητοι, ούτε απάνθρωποι, απλά δεν αρνούνται να σκεφτούν τις μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειές του απόλυτου εγκλεισμού.

ψευδές

  • Extract nail with hammer

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποδώσουμε τα χρεωστούμενα στον κυρ Σωτήρη, χωρίς εμμονές, φοβίες και ενδοιασμούς.

Μετά από την τεράστια συμβολή του στην κατατρομοκράτηση των ανθρώπων, την γελοιοποίηση της ιατρικής κοινότητας, τον δόλιο εξευτελισμό της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και την παναίσχυντη επίδειξη δουλικότητας στο πολιτικό κατεστημένο εις βάρος της επιστημονικής υπευθυνότητας, ας πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί, όσο αυτό είναι εφικτό, φυσικά...

ψευδές

Το μόνο βέβαιο για την επίδραση του γιου στην ελληνική κοινωνία είναι ότι έφερε την παράνοια.

Ναι, ξέρω, είχαμε, είχαμε, αλλά τώρα βγήκε και στα μπαλκόνια.

 

Κι ενώ ετοιμαζόμουν να γράψω έκθεση... βρήκα αυτό το απόσπασμα που τα λέει σχεδόν όλα, παρ' ότι προέρχεται από Ιταλία (δημοσιεύθηκε στο group του Δικτύου Ελληνισμού).

 

ψευδές

  • soldier aims with gun

Άλλη μια απόδειξη της επανάληψης της ιστορίας φαίνεται να ξετυλίγεται στην επίκαιρη περιπέτεια της πανδημίας του γιου του 2020.

Μοτίβα που έχουμε δει και στην κρίση του λεγόμενου μνημονίου, μας σπρώχνουν να συμπεράνουμε ότι και αυτή η κρίση δείχνει κατασκευασμένη, σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη.

Το βασικό φαινόμενο είναι η προετοιμασία για την επιδημία, η αρχική ανταπόκριση και η αποφασιστική συνέχεια. Όλα αυτά γίνονταν με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε, είτε επιστημονικά είτε κοινωνικοπολιτικά.

ψευδές

  • prosopo kyrioy

Άλλη μια κρίση, λοιπόν.

Οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ακόμη κρίση στην αρχή του 21ου αιώνα, μετά την εμφάνιση του Δημιουργού του ανθρώπου ανάμεσά μας, φορώντας το ίδιο ένδυμα, την ίδια σάρκα με αυτούς.

ψευδές

  • komposkinia

Όπως κάθε κρίση, ειδικά οι παγκόσμιες, και αυτή η κορωναίικη είναι μια ευκαιρία. ...και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Κάθε πιστός πρέπει να δοκιμάσει την πίστη του στην... πίστη του, όποια κι αν είναι αυτή. Χριστιανοί, ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, εβραίοι, μωαμεθανοί, ινδουιστές, άθεοι, αντίχριστοι και... φυσικά αυτοί που πιστεύουν στο χρήμα, που είναι και οι περισσότεροι παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Δεν έχω στατιστικές μελέτες που να το αποδεικνύουν, βέβαια, αλλά είναι μια υπολογισμένη εκτίμηση (calculated assesment).

ψευδές

  • surprised monkey face

Αρχή επιδημίας

Κάπου στο Γενάρη ακούσαμε στις ειδήσεις για έναν ήρωα κινέζο γιατρό που προσπαθούσε να ενεργοποιήσει τις κινεζικές αρμόδιες υπηρεσίες προς την καταπολέμηση μιας νέας επιδημίας, που δεν ήταν ως τότε γνωστή και που θα μπορούσε να είναι τραγικά επικίνδυνη.

Φυσικά, μόλις άκουσα ότι